vineri, iulie 23, 2004

Romani in GERMANIA si in lume

Nou site. O prezenta internet pentru romanii din diaspora germana www.rom2.de

Incepand din 13.07.2004 site-ul  www.rom2.de  functioneaza din nou.   El a fost lansat in februarie 2001 avand ca scop  informarea vizitatorilor despre ce se intampla cu  diaspora romaneasca din Germania precum si despre  manifestari legate de Romania, care au loc in aceasta  tara. Pe parcursul a 18 luni de functionare site-ul  s-a bucurat de o rezonanta pozitiva, atingand suma da  aproape 300.000 de vizite.   Din iunie 2003 scopul si continutul site-ului  www.rom2.de a fost transferat site-ului www.larg.de.  Aceasta s-a intamplat pana in aprilie 2004. Si sub  aceasta noua adresa numarul de vizite a atins mai bine  de un sfert de milion.   Iata insa ca www.rom2.de este reactivat avand la baza  o infrastructura moderna, cu multe facilitati. Va  asteptam din nou sa ne fiti cititori fideli!   Ne vom bucura sa primim reactiile si propunerile  dumneavoastra! Scrieti-ne !

 P.S.: Numele rom2 vine de la ROMania si DEUtschland.  Din DEU s-a deviat cifra 2, care se citeste pe  romaneste ca si silaba DEU pe nemteste, si are o  conotatie simbolica: o a 2-a Romanie in Germania!

Si nu numai:

In luna mai 2004 s-a infiintat in Romania o agentie de stiri pentru romanii din DiasporaEa este mentinuta de "Fundatia nationala" si ofera de doua ori pe zi stiri legate de romanii ce traiesc in afara granitelor Romaniei. Agentia poarta numele de "Romanian Global News" si isi propune sa inlesneasca si sa imbunatateasca comunicarea dintre romanii din interiorul granitelor romanesti si cei aflati pe alte meleaguri ale lumii. Doamna Daniela Soros vicepresedinta acestei fundatii a declarat ca va pune aceste informatii la dispozitia mass-mediei din Romania, parlamentului, guvernului si presedintelui Romaniei. Stirile pot fi accesatae online la urmatoarea adresaNota: PREZENTARE:Fundatia Nationala pentru Românii de Pretutindeni are drept scop coordonarea si realizarea de programe subordonate interesului national, a statului national unitar român, in relatiile cu românii de pretutindeni, precum si promovarea si coordonarea de politici prin care românii de pretutindeni sa contribuie la integrarea României in structurile Europene si Euro-Atlantice. Fundatia s-a constituit ca persoana juridica, de drept privat, la 20 aprilie 1999, non-guvernamentala, apolitica si fara scop lucrativ. Obiectivele prioritare * Conservarea si afirmarea identitatii etnice, lingvistice, culturale si religioase a românilor de pretutindeni si in special din zonele unde acestia sunt amenintati cu deznationalizarea; * Reluarea si intarirea legaturilor firesti cu România ale fiecarui român din afara frontierelor; * Refacerea spatiului cultural, spiritual, economic si etnic românesc; * Desfasurarea de activitati de cercetare, educationale si de informare in diverse domenii ce servesc scopurilor Fundatiei; * Promovarea de programe de educatie civica si de dezvoltare comunitara; * Organizarea de evenimente stiintifice, de consulting si transfer de know-how; * Organizarea de activitati cu caracter filantropic.

Pentru Italia www.romaniinitalia.ro

La final,dar nu mai putin important ENCICLOPEDIA LIBERA in romana  www.wikipedia.org

Sfarsitul nu-i aici..

Iliescu catre diaspora: "Colaborati mai strans"...Cine ne da sfaturi pe teme de colaborare, un comunist?! ,,... progresa", a afirmat Lia Roberts. Ea a dat exemplul minoritatii maghiare din SUA, care a reusit sa se uneasca si sa-si aleaga un reprezentant in Congresul american, in persoana lui Tom Lantos. Spre comparatie, Lia Roberts  a calificat lobby-ul romanesc din afara ca si inexistent din punctul de> vedere al eficientei, solicitand un sprijin mai mare din partea statului> roman in aceasta directie. "Din nefericire, se aud in continuare despre Romania lucruri foarte rele si nu mai conteaza daca este adevarat sau nu,> pentru ca in politica perceptia este realitatea", a adaugat Lia Roberts.Sa-i intrebe pe aceia care cer IN MOD DEOSEBIT si INSISTENT reluarea reportajelor despre pedofilie pe canalele TV din USA...Aceia carora le face o placere deosebita sa vizioneze reportaje cu comentarii exagerate in care un ziarist roman dornic de afirmare raspundea la o intrebare despre fenomenul pedofiliei in Romania, citez: "EVERYBODY PROFITS!"...La un astfel de raspuns ganditi-va ce isi imagineaza lumea aici despre Romania...

No numai spune'! Acasa chiar a inceput curatenia!Dar nu cu P.N.A.-ul!:(

si  din Germania o scrisoare













Niciun comentariu: