duminică, august 22, 2004

Mircea Geoana la scoala de vara

Ministrul de externe Mircea Geaona a participat duminica la Costinesti la lucrarile primei editii a scolii de vara Romania europeana, ampla manifestare socio-politica organizata de Agentia Sociala a Studentilor, prilej cu care a acordat diplome de merit celor 70 de tineri implicati in proiectul de simulare a lucrarilor Comisiei Europene.
Ministrul de externe a sustinut cu aceasta ocazie o prelegere pe tema premiselor de construire si consolidare a statului romanesc modern din perspectiva aderarii la Uniunea Europeana.
"Momentul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana va semnifica completarea modernizarii tarii, in sensul profund, dar si finalizarea unui proiect inceput cu peste un secol in urma", a subliniat ministrul de externe Mircea Geoana in cadrul prelegerii sale.
gardianul:
Geoana, studentii si integrarea
Mircea Geoana, ministrul roman al afacerilor externe, a declarat ieri, la Scoala de Vara de la Costinesti, ca "faptul ca elita studenteasca a tarii s-a adunat in plina vacanta pentru a invata, pentru a se pregati pentru o Romanie europeana, arata ca tanara generatie a tarii noastre intelege oportunitatile si provocarile integrarii europene". "Sunt convins ca din tinerii care au participat aici, vom vedea in anii urmatori inalti functionari romani, inalti functionari europeni, de ce nu politicieni romani si in institutii europene, care sa transforme aceasta imensa sansa pentru Romania de integrare in Europa intr-o imensa sansa pentru tara si pentru cetatenii sai", a spus Geoana. "Am ramas extrem de placut impresionat de calitatea pregatirii, de faptul ca tinerii studenti romani nu discuta despre integrarea europeana in abstract, ci cu enorm de multe cunostinte, cu multe lecturi, arata ca ne putem baza pe o generatie de mare talent, de mare profunzime si care duce mai departe o traditie academica romana", a conchis ministrul. (A.M.M.)


http://www.gardianul.ro/index.php?a=politica2004082306.xml

Niciun comentariu: