vineri, noiembrie 05, 2004

integrarea,ROMÂNIA SI UNIUNEA EUROPEAN�

Intrarea României în Uniunea Europeanã la 1 ianuarie 2007 pare sigurã, atât din punct de vedere politic, existând acordul si sprijinul Uniunii Europene în acest sens, dar si din punct de vedere astrologic.

Tema astralã a momentului exact al admiterii României în Uniunea Europeanã este deosebit de utilã si interesantã pentru studiu, ajutându-ne sã tragem niste concluzii deosebite.

La 1 ianuarie 2007, ora 0:0Ascendent în Balantã, la 4 grade 48 minute: cooperare, dorinta de colaborare a României si deschiderea spre relatii strânse cu alte state. Venus, guvernatoarea Ascendentului se aflã în Capricorn, ca si Soarele, exprimând faptul cã aceastã aderare înseamnã asumarea responsabilitãtilor, a dificultãtilor si accederea la un nivel superior de organizare si functionare al statului. Ambele planete sunt situate în casa IV, ceea ce înseamnã cã aceastã includere a României în UE va avea un impact deosebit asupra poporului nostru, declansând schimbarea mentalitãtilor si a modului de viatã în România, cãci în Capricorn si în casa IV avem aceste 3 planete foarte importante: Soarele, guvernatoarea Ascendentului - Venus, si Mercur. Dispozitorul acestor trei planete si aflat în receptie mutualã cu Soarele este Saturn, în casa XI a protectorilor.0 (12 AM), Bucuresti - România va intra oficial în Uniunea Europeanã:Intrând sub umbrela UE, România devine parte componentã a unei confederatii suprastatale, si se produce un transfer partial de responsabilitãti si putere legislativã dinspre Bucuresti spre Bruxelles. Nu este o relatie bilateralã, de pe pozitii egale, care este simbolizatã de casa VII (în Berbec, guvernator Marte), ci este mai degrabã una unilateralã, în care România se pune sub tutela Uniunii Europene, simbolizatã de casa XI si planeta Saturn situatã în ea. Existã, bineînteles si o componentã puternicã de cooperare si dezvoltare independentã care este inclusã în aceastã "tutelã europeanã", simbolizatã de trigonul Marte (guv. VII) - Saturn (guv. XI). România îsi aduce aportul ei cultural si creativ pentru a îmbogãti patrimoniul unei Europe din care am fãcut întotdeauna parte (Marte guv. VII în sextil strâns cu Neptun din casa V). Prin relatia si cooperarea cu Uniunea Europeanã, România poate depãsi alternanta între perioade de responsabilitate, atitudine pragmaticã si alte perioade de idealism, autoamãgire, atitudinea de gen "laisser-faire" sau "las' c-o fi bine si asa" (Marte, guv. VII, aflat în punctul lui Thales al opozitiei Saturn-Neptun).

Cum ne vom simti însã odatã integrati în mod oficial în Europa? Existã aspecte care sugereazã cã aceastã integrare într-o lume agitatã, extrem de dinamicã si gãlãgioasã, va fi destul de greu suportatã de români: Jupiter foarte puternic în domiciliu în casa III a comunicatiilor si informatiilor în opozitie cu Luna din Gemeni în casa IX, ambele în cuadrat cu Uranus din casa VI. Luna din Gemeni din casa IX e foarte sensibilã si cele 2 aspecte dizarmonioase o vor dezechilibra. Sigur, vor apãrea intense relatii cu strãinãtatea, tinerii nostri vor merge masiv la studii în strãinãtate, dar acest fenomen va lua o amploare deosebitã, mult exageratã si va duce la dezechilibrarea fortei de muncã din România - punctul focar al careului în T este Uranus din casa VI. Câti dintre tinerii cu minti strãlucite si mari capacitãti creatoare, dupã stagii de studiu în strãinãtate credeti cã se vor mai întoarce sã profeseze în tarã? Cu un Ascendent în Scorpion si o pozitie a guvernatorului acestuia, Pluto, în Taur, România îsi manifestã cu putere deosebitã dorinta sa de a-si construi o pozitie materialã care sã-i confere securitate, stabilitate si prosperitate economicã. Pluto este în conjunctie foarte strânsã cu descendentul temei (28 minute orb), arãtând modul în care acest lucru devine posibil: prin participarea într-o coalitie internationalã, prin integrarea europeanã. Pozitia angularã a Lunii, în casa X a succesului, în zodia solarã a Leului, vorbeste despre importanta împlinirii acestui deziderat al românilor, exuberanta, avântul deosebit si încrederea în sine pe care aceastã aderare la Uniunea Europeanã le aduc României. Este un indicator puternic al succesului si popularitatii.

Nodul Nord din Vãrsãtor si casa IV este integrarea necesarã într-o structurã suprastatalã a unui continent cãruia întotdeauna am apartinut, o revenire în familia europeanã în vederea cooperãrii si schimburilor reciproc avantajoase.

Soarele, Jupiter si Venus, cele mai benefice planete, în casa VIII sunt avantajele sub formã de credite nerambursabile pe care România le obtine, iar prezenta Punctului Norocului în casa II indicã dezvoltarea economicã la care ne putem astepta în viitor.

Un element deosebit este gradul Mijlocului Cerului, 19.55 Leu, aflat în conjunctie cu pozitia eclipsei totale de soare vizibilã din România din august 1999. Eclipsele sunt evenimente foarte energetice si faptul cã ea a avut punctul de maxim în România a avut o influentã puternicã asupra evolutiei evenimentelor. Iatã cã începem sã observãm efectele ei.

articol scris de Radu Moisoiu

Niciun comentariu: