vineri, martie 02, 2007

FT.com / Reports / Romania 2007

Portretul României, ca nou membru UE

FINANCIAL TIMES acordă o atenţie specială României în ediţia de azi.

În partea centrală a ziarului, un interviu cu guvernatorul Băncii Naţionale Mugur Isărescu arată că România nu se grăbeşte să adopte moneda euro înainte de data fixată, 2014, preferând să aştepte ceea ce dl Isărescu numeşte "convergenţa reală" - nu doar "nominală" - şi să evite scenariul maghiar, Ungaria fiind deja nevoită să amâne de două ori termenele de intrare în zona euro.

Două pagini din secţiunea a doua FINANCIAL TIMES conţin relatări speciale din România. Însoţite de poza unui bucureştean cu o gură imensă, deschisă într-un strigăt de bucurie la 1 ianuarie, la miezul nopţii, la intrarea în UE - imagine pe care englezii ar numi-o "intensă" – ca şi de poza unei cozi de imigranţi, articolele din FINANCIAL TIMES descriu în termeni mai cu seamă pozitivi progresele României.

Cele cinci articole vorbesc despre creşterea economică rapidă şi dar despre efectele ei asupra stabilităţii, despre necazurile ministrului justiţiei care "şi-a făcut mulţi duşmani numind procurori tineri şi hotărâţi să combată corupţia", despre posibilele schimbări benefice viitoare din agricultura, deocamdată "de subzistenţă", despre investitorii străini şi despre formidabilii specialişti români în IT.

Imaginea economiei romanesti - cosmetizata in Financial Times si The Economist

Pentru doua luni, oportunitatile de afaceri din Romania sunt aduse in atentia investitorilor straini prin campania publicitara 'A fresh Look at Romania' realizata de publicatiile Financial Times si The Economist, cu sprijin informational de la Ministerul Integrarii Europene si aproximativ 100 de mii de euro capital privat.

Niciun comentariu: